Kurser Hösten 2022


Unghund/Grund/nybörjarkurs inom apportering

Från ca 6 mån och uppåt  FOKUS på stadga, följsamhet, inkallning, gripa/bära/lämna dummies, jaga i område - jaktlydnad inför kommande apportering, hitta rätt energinivå hos hunden! Du vill prova på apportering med din retriever eller spaniel, gå kurs så blir det rätt från början! 
Ni får prova på markeringar, vilt och sök utifrån ER nivå och ambition. individanpassad, vi jobbar mest individuellt enstaka moment i grupp.

Målet är att ni kan träna vidare hemma på något som hunden älskar och är avlad för. Vill du starta på WT el B prov är detta första steget mot en lyckad och rolig samvaro o träning. Vill du ge din hund en skojigare VARdag ja då är det kursen för dig! Förkunskaper, inga men ju men du kan med fördel ha gått en vanlig valpkurs/allmänlydnadshund. Passar även dig som gått en grundkurs men inte riktigt klara för nästa nivå, här får ni grunda mer och jag ger er utmaningar efter individ. Även äldre hundar, nya inom momentet apportering/retrieverträning är välkomna, vi delar då gruppen i yngre/äldre hundar men kursmomenten är samma! 
ons 31.8   kl 18-20
ons 14.9   kl 18-20
ons  28.9 kl  18-20
Sön 16.10 kl 10-12
Sön 30.10 kl 10-12  

(med viss reservation för ändring)
Pris 3500 inkl moms  
EN plats kvar 
__________________________________________________________________________________________________________________

Retrieverträning  - fortsättning 1 

Från ca 12 mån och uppåt och gått grundkurs/unghundskurs inom apportering, el motsvarande kunskaper. Kursen individanpassas efter ekipagen men för att tillgodo göra dig kursen bör ni kunna jobba intill andra och ha grunderna (som inkallning, avlämningar, stadga)  klara.  
Ni vill fortsätta utvecklas ihop inom apportering   Även för dig som tidigare gått retrieverträning 1 men fortfarande inte är riktigt redo för att avancera. Fokus markeringar/minnesmarkeringar, vi börjar bygga dirigeringar och lära in tecken och signaler. Arbetar med fokus/omfokusering och jaga i rätt område "närsök".  Vi behåller den fina följsamheten stadgan och rätt energinivå.
Skott kan komma att användas (ej skottapporter) och vi jobbar även med sök o provar vilt samt vattenträning ett tillfälle. Målet är att utvecklas vidare för start i Nkl på B prov/C prov WT men såklart också för dig som bara vill fortsätta ha roligt med det retrievern är avlad för. 

mån 22.8 kl  18-20
mån   5.9 kl  18-20
mån 19.9 kl  18-20
Sön 16.9  kl 13 -15.30
Sön  30.10 kl 13-15.30
(med viss reservation för ändring) 
Pris: 3750 ink moms. 
EN  plats kvar 1.8  


________________________________________________________________________________________________________________

Retrieverträning  - fortsättning 2  - mot öppenklass 

För dig som är en bit på väg, från ca 2 år.
FOKUS - markeringar/dubbel/minnes, dirigeringar med störningar, vi går på linje och skott/apporter förekommer. Sök med vilt enligt önskemål. vi jobbar mest i par. vi lär oss läsa hund vind o terräng för att bli ett bättre team. 
Tecken och signaler som stopp, närsök och hö/vä/bakåt finslipas. Vi bygger vidare med nya utmaningar och nyttjar både klurig terräng/hinder och med störningar. När det behövs plockar vi ned kedjan och förenklar allt för att bygga hunden framåt! Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk! Funkis kommer användas o vi provar jaga bakom spaniel!
välkommen till en spännande kurs som utmanar er!  
Förkunskaper: inget formellt MEN motsvarande 1a pris Nkl från ålder ca 24 mån och uppåt. Är du osäker kontakta mig så pratar vi om det passar dig och din hund. Planerar du start i ökl/elit eller är på väg mot ökl på C eller B prov passar denna.

Sön 11.9  kl 10-13
Sön 23.10 kl 10-13
Sön  27.11 kl 10-13 
Sön 11.12 kl 10-13 (Glögg o brasa)
Sön 15.1   kl 10-13  (brasa)
(med viss reservation för ändring)
Pris 3900 inkl moms  

Valpkurs 3 tillfällen - med inriktning på retrieverträning 

Ta tillvara på den första viktiga tiden och få tipsen innan problem uppstår. vi ses vi 3 tillfällen med lång tid emellan eftersom det är DU utbildas och träningen sker hemma! du kan med fördel även gå "vanlig" valpkurs då detta är inriktat på just retrieverträning! 

Har du en valp, el planerar valpköp, och vill lägga en stabil grund för din valp? Vilka grunder kan vi jobba med redan med valpar för att på sikt bli ett bra team med vår apportör?! Vad ska vi vänta med? Mixar praktiska övningar en och en med teori kring inlärningen, inkallning, belöning, relation, följsamhet, kontakt, bära och signaler och kroppsspråk hos både hund och förare.

Vi jobbar lugnt och läser varje individ och provar även övningar där nosen används samt vilt för den som vill. 
Rusta er själv för bättre framgång!

Lör 20.8  kl 10-14
Ons 21.9  kl 18-20
Lör 1.10 kl 10-12  
Sön 23.10 kl 10-12
  (delvis inomhus) 

Pris 3500 inkl moms (2 familjemedlemmar välkomna)

Kursanmälan

ALLA kurser hålls i Tumba/Rönninge. anmälan till kurs. Vi bekräftar din anmälan via mejl, där info om betalning sker. Bekräftad kursplats = bokad plats.  Avgiften är bindande, återbetalas vid veterinär/läkarintyg. Löptikar kan ej deltaga, men du som förare kan delta. Du har rätt att ta igen missat tillfälle på annan kurs/extra träningstillfälle.