Vår 2024 

Våren 2024

VATTENTRÄNING grund nyb mot nybklass
Två tillfällen om 3 timmar! passar unga men alla som behöver grundträning vid vatten! Hur börjar vi med vattenträningen? Lägg en trygg grund vid vattnet, i och uppgångar, stadga och sinnesstämning! Undvik de vanligaste problemen kring vatten, som att hunden släpper o skakar, väljer landvägen, har för hög stressnivå, vi börjar från grunden och bygger på utifrån er nivå!
Vi jobbar intill vatten, mot o från vatten och i vatten! vilt kan provas vid tillfälle två.

Max 5 deltagare
Datum, Ons 8.5 och On 12.6 (kl 18 - 21)
Plats, Tumba omr
Pris, 1200 kr

________________________________________________


VATTENTRÄNING fortsättning 

mot öppennivå 


Två tllfällen om 3 timmar, två olika vatten, båda med myrmark o näckrosor! Vi jobbar på dirigeringsbarheten och stärker hundens förtroende för dig, även på vatten! Din hund kan grundreglerna kring vatten, o tecken på land. Vi jobbar i par, tränar på stadga och utmanar hundarna på markeringar. båt kan användas! Vi stretchar avstånden, putsar på detaljer tar tag i det ni behöver för att vattenarbetet ska hålla för 1a pris!

Max 5 deltagare
Datum, må 20.5 och må 17.6 (kl 18-21)
Plats, Tumba omr
Pris, 1200 kr  
___________________________________________________ 

WT träning mot Nkl 
vi bygger dig o din hund för start i Nkl på WT.  markeringar,  drive, fotgående, stadga

WT är en rolig provform där man utför olika apporteringsuppgifter på 5 olika stationer! Ett samspel med hunden för den som får in apporten effektivast vinner! 
Hur ska man tänka kring träningen inför start på WT i Nybörjarklass? hur ser upplägg o bedömning ut?  
Vad är drive? Targetmarkering? vad gör en markering svår? 
Vi pratar en del teoretiskt, kring upplägg o bedömning, men ffa tränar vi på de olika svårigheterna som finns!
Vi tränar på drive, targetmarkering, fotgående, "av o på mode" markeringar på en "station" som vi ändrar eftersom för att ge hunden nya erfarenheter! vi kikar även på de där små detaljerna, som koppel av o på, ditt kroppsspråk, er teamkänsla. Allt för att du ska vara bättre förberedd för start i Nkl

Förkunskaper, grundtränad i följsamhet, stadga o apporteringen ska vara befäst och din hund ska klara av att jobba intill andra hundar. Klara av skott.
Lämplig ålder från ca 12 månader! Hör av dig om du funderar! 
Torsdag 16.5 och Torsdag 30.5  kl 18 - 21
Max 5 deltagare
Tumba m omnejd
Pris, 1200 kr 

______________________________________________ 


Dirigeringstrippel - handling tecken o signaler

Det ska behövas MAX 5 signaler att få hunden till en apport! Här lägger vi ALL fokus på handling o tecken o signaler! En liten grp om 4 st träffas vid
3 tillfällen. (ett tillfälle vattenträning)
Vi jobbar igenom hundarna grundligt i olika övningar som ska ge er styrbara hundar oavsett terräng! Förkunskaper mot ökl, tecken/signaler påbörjat men behöver inte vara klart! fråga gärna om du är osäker!

Max 4 deltagare
anmäl intresse 
 ______________________________________________

Viltintro för hundar som är nya med vilt 5 olika vilt

Här får ni och hundarna prova på vilt under lugna former! tips o råd hur ni utvecklar er hund till en bra viltbärare! alla åldrar välkomna
Nivå intro/nyb.
Max 4 deltagare 
Anmäl intresse 

___________________________________________________

Vilt m sök - ökl upplägg med terrängskiften.

Lär dig läsa hunden för att ge den bästa förutsättningarna för ett effektivt sök! Arbete i par, skott förekommer.
Max 4 deltagare
Anmäl intresse 
_____________________________________________

APPORTERINGSINTERNAT
jaktträningshelg inkl helpension

Träning på underbara marker med övernattning o middag! Succé från i fjol! (Fullt)

5 - 7 JUNI (Nationaldagen) inkl ALLT 
Hjärtligt välkomna till en jaktträningshelg för retrievers St Anna Skärgård/Norrköping

För dig som har grunderna i apportering och är på väg mot Nkl eller Ökl vi anpassar efter er! Hunden ska klara av träning i grupp och skott förekommer!!! .

Passa på att få massor av nya erfarenheter, skott träning på härliga marker o mysigt umgänge i vacker miljö endast 2.5 timme från Stockholm!

Vi samlas från kl 19 på onsdagkväll för mingel och hundsnack. På torsdag efter gemensam frukost, träning på fm, med ett tema lunch och fortsatt träning på em med vattenträning på fantastisk mark. Går bra att byta hund om man önskar. Gemensam mysig Nationaldagsmiddag!

Fredag fm fortsätter med träning efter önskemål och efter lunch en rolig lagtävling i WT där det blir repetition av gårdagens träning i mer utmanande situationer!! Vi avslutar med fika och prisutdelning!

Vi har tillgång till fina marker, vatten naturlig anddamm m öar, gamla hagmarker, ängar och skogsparti naturliga hinder. upplägget blir blandning av tecken/dirigeringar, jaga i område, och markeringar i olika variationer med sikte på nybörjar/öppennivå med tid för diskussioner.

Vi ser fram emot en fin helg tillsammans på fantastiska havsnära marker i St:Annas skärgård med helpension och glatt samkväm. Boende på gården; i stora huset finns 5 dubbelrum, hundar är välkomna Här finns kök/,dusch/toalett. Del i dubbelrum ca 250 kr/natt. Först till kvarn gäller! Har du husvagn/husbil/tält går det bra att ställa upp. Vi serveras alla måltider inkl fika i markerna. Onsdagens mingelsnacks och dryck tar ni med själva liksom övrig dryck till torsdagens middag.

Pris; 4990 inkl kursavgift med helpension o boende

För anmälan och frågor
info@skojigarevardag.se
Tel 070 221 11 19

Välkommen till en fantastiskt rolig helg i vacker miljö med likasinnade!

 ______________________________________________

Mini WT Nivå nybörjare/ökl

med olika stationer. grunder som avlämningar, mm men behöver inte nödvändigtvis klart!

- ett spännande WT upplägg med 5 lite annorlunda apporteringsuppgifter. Efter att alla gått stationerna grillar vi korv! Fokus på Fotgående, markeringar, jaga i litet område, fokusera o sortera. Vi försöker skapa lite tävlingskänsla. Ni får möjlighet att göra om efteråt o träna på det som behövs! 

max 4 deltagare
Nivå Nybörjare mot nybörjare
Anmäl intresse 

____________________________________________________

Mini WT Nivå Ökl
med olika stationer

Här provar vi lite annorlunda WT stationer med skott, följa skytt, mm. Fokus ligger på att jobba i par med olika uppgifter i dirigeringar o markeringar i olika terräng samt walkup. Vi försöker skapa lite tävlingskänsla. Ni får möjlighet att göra om det som behövs, träning!
I par och skott kan förekomma, under sommaren en vattenstation.
Max 4 deltagare
Anmäl intresse

-------------------------------------------------------------------- 

Apportering med retriever grund/nybörjarkurs! 5 ggr

Vi lägger en lugn grund för apportering! Gör rätt från början! grunderna är desamma om du vill forma din unga hund el prova med din äldre hund!

Vi går igenom grunder, följsamhet, apportera, stadga, belöning, hantering, inkallning mm vi tränar individanpassat enskilt, provar markeringar och hundens lust att söka/jaga! Vi använder oss av dummies men provar även vilt.

Vill du prova på och få en inblick i denna roliga träning du kan göra med din retriever! Tips o idéer på en roligare vardag? eller är målet att starta på prov? Jag lovar att ni får en roligare vardag och en lyckligare retriever!

Plats: Tumba/Rönninge
Start; troligen höst Anmäl intresse

Pris: 3 800 kr/ekipage max 6 ekipage familjemedlemmar välkomna utan kostnad.

_________________________________________

Retrieverträning - nivå 1 fortsättning

Apportering nivå 1
Grunderna finns! vidare fokus på inlärning och utmaning av tecken/signaler, sortering, markeringar, terrängbyten, hinder, vilt, sök - de bitar en retriever behöver! vi tummar aldrig på grunderna och hundens energinivå till dig och till arbetsuppgifterna! skott kan förekomma och vi arbetar i grupp med fokus på individen.

Ålder, från ca 12 mån uppåt
Start; troligen höst, Anmäl intresse 

Plats: Tumba/Vårsta/Salem
Pris: 3 800 kr inkl moms max 6 deltagare

startar vid minst 5 anmäldaValpkurs 5 tillfällen - med inriktning på retrieverträning 

 ANMÄL INTRESSE
Ta tillvara på den första viktiga tiden och få tipsen innan problem uppstår. vi ses vi 3 tillfällen med lång tid emellan eftersom det är DU utbildas och träningen sker hemma! du kan med fördel även gå "vanlig" valpkurs då detta är inriktat på just retrieverträning! 

Har du en valp, el planerar valpköp, och vill lägga en stabil grund för din valp? Vilka grunder kan vi jobba med redan med valpar för att på sikt bli ett bra team med vår apportör?! Vad ska vi vänta med? Mixar praktiska övningar en och en med teori kring inlärningen, inkallning, belöning, relation, följsamhet, kontakt, bära och signaler och kroppsspråk hos både hund och förare.

Vi jobbar lugnt och läser varje individ och provar även övningar där nosen används samt vilt för den som vill. 
Rusta er själv för bättre framgång!

Pris 3000 inkl moms (2 familjemedlemmar välkomna)
___________________________________________________ 

Unghundskurs
- apportering mot Nkl

Unghundskurs - ålder 10 - 18 mån
för dig som gått valpkurs/grundkurs i höst el har motsvarande kunskaper.
Fokus på inlärning av tecken/signaler, sök och intro med vilt o skott. Fortsatt träning av markeringar och vi tummar aldrig på grunderna och hundens energinivå till dig och arbetsuppgifterna! Ett tillfälle ägnas åt grunderna inom vattenträning.
Plats: Tumba/Vårsta/Salem
anmäl intresse


Kursanmälan

ALLA kurser hålls i Tumba/Rönninge. anmälan till kurs. Vi bekräftar din anmälan via mejl, där info om betalning sker. Bekräftad kursplats = bokad plats.  Avgiften är bindande, återbetalas vid veterinär/läkarintyg. Löptikar kan ej deltaga, men du som förare kan delta. Du har rätt att ta igen missat tillfälle på annan kurs/extra träningstillfälle.