Kurser Hösten 2021

Retrieverträning 1 Unghund 
 
från 9 månader - ca 2 år. FULL

Ni vill fortsätta urvecklas ihop inom apportering  Från ca 9 mån och uppåt gärna gått valp/grundkurs/unghundskurs inom apportering. Kursen individanpassas efter ekipagen men för att tillgodo göra dig kursen bör ni kunna jobba i grp/par och ha grunderna klara. Fortsatt fokus ligger på de följsamhet, stadga, apporteringsgrepp, avlämningar men vi arbetar även med tecken/signaler och vi utmanar med markeringar av varierande slag, bygger dirigeringar och lär hunden jaga kvar i område. Jobbar mycket med fokus/omfokusering och lägger till störningar. Vi jobbar med både dummies och vilt. skott kommer användas och vi jobbar även intill vatten och med sök.  Målet är att utvecklas vidare för start i Nkl men såklart också att ha roligt med det retrievern är avlad för. 

Tor 26.8    kl 18-20.30
Tor 9.9      kl 18-20.30 
Tor 16.9    kl 17.30-20
Sön 10.10 kl 16-18.30  
Sön 24.10 kl 10-12.30  
(med reservation för ändring)
 
Pris: 3200 ink moms. 

Retrieverträning 2  - mot ökl 
för dig som är på väg från ca 2 år 
1 plats kvar 

Vi tränar på alla de momenten som förekommer i ökl som dubbelmarkeringar, vatten, sök, fotgående o stadga och ökar kraven. vi jobbar på linje och i grupp/par, skott förekommer. En gång använder vi vilt till sök. En gång vid vatten och med båt. Tecken och signaler som stopp, närsök och tecken för hö/vä ut finslipas. Nu varvas övningar i markeringar/dubbelmarkeringar och dirigeringar. Vi bygger vidare med nya utmaningar och nyttjar både klurig terräng/hinder och med störningar. När det behövs plockar vi ned kedjan och förenklar allt för att bygga hunden framåt! Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk! 

Förkunskaper: inget formellt MEN motsvarande 1a pris Nkl från ålder ca 24 mån och uppåt. Är du osäker kontakta mig så pratar vi om det passar dig och din hund! Planerar du start i ökl eller är på väg mot ökl på C eller B prov passar denna.
Må 30.8   kl 18.00-20.30
Sö    12.9  kl 18.00-20.00
Må  20.9  kl 18.00-20.00
Må  27.9  kl 17-19.00
Sön 24.10 kl 13-15.30 
(med reservation för ändring)
pris 3200 inkl moms  

Valpkurs   3 - 7 månader

Ta tillvara på den första viktiga tiden och få tipsen innan det hinner bli

Har du en valp/unghund och vill lägga en stabil grund för din hund? Vilka grunder kan vi jobba med redan med valpar för att på sikt bli ett bra team med vår apportör?! Mixar praktiska övningar en och en med teori kring inlärningen, inkallning, belöning, relation, följsamhet, kontakt, bära och signaler och kroppspråk hos både hund och förare.

Vi jobbar lugnt och läser varje individ och provar även nosa på vilt i enkla sökövningar.
Rusta er själv för bättre framgång!

Anmäl intresse 
 
Pris 2500 inkl moms

Nybörjarkurs apportering
mixad ålder från 8 mån uppåt.

Kan med fördel gås efter valpkurs eller så är du helt ny. Du vill prova på apportering med din retriever eller spaniel! vi jobbar mycket med jaktlydnad, grunderna som följsamhet och inkallning, stadga, jaga i område, bära nyckeln bakom all framgång!  Ni får prova på olika markeringar, och lära hunden jaga i anvisat område. Vi jobbar intill vatten en gång och hunden får prova vilt. Vi går igenom de olika delar som som ingår i retriverjobb markeringar, dirigering och sök. Ni får prova på de olika delarna utifrån ER nivå, individanpassad. Målet är att ni kan träna vidare hemma på något som hunden älskar och är avlad för. Vill du starta på WT el B prov är detta första steget mot en lyckad och rolig samvaro o träning. Vill du ge din hund en skojigare VARdag ja då är det kursen för dig! 
 
START lördag el söndagar from november under vintern

  


Kursanmälan

Intresseanmälan för kurser. Vi bekräftar din anmälan via mejl. Därefter betalas kursavgiften.  Avgiften är bindande, återbetalas vid veterinär/läkarintyg. Löptikar kan ej deltaga. Du har rätt att ta igen missat tillfälle på annan kurs/extra tillfälle.