Kurser våren 2023

Introduktion Apportering med retriever

Intensiv grund/nybörjarkurs!

Två helgdagar!


Unghundar från ca 6 månader till äldre hundar! 

Är du nyfiken på vad en retriever gör i apporteringsarbetet?Vill du prova på och få en inblick i denna roliga träning du kan göra med din retriever! Tips o idéer på en roligare vardag? 

Vi går igenom grunder o lydnad, provar markeringar och hundens lust att söka! Vi använder oss av dummies men provar även vilt. jobbar både teoretiskt och praktiskt och har lunchbreak med korvgrillning. Tid mellan tillfälle ett och två för möjlighet att hinna träna! Jag lovar att ni får en roligare vardag och en lyckligare retriever!

Plats: Tumba/Vårsta med möjlighet att gå inomhus
Datum: 25.3 och 22.4 kl 10 - 15.30 med lunch en timme
Pris: 2000 kr/ekipage familjemedlemmar välkomna utan kostnad. max 6 ekipage.

(Har du en valp el planerar att köpa en valp  kontakta mig och anmäl intresse för 
_______________________________________________ 

Unghundskurs 
- apportering mot Nkl 

Unghundskurs - ålder 10 - 18 mån
för dig som gått valpkurs/grundkurs i höst el har motsvarande kunskaper.
Fokus på inlärning av tecken/signaler, sök och intro med vilt o skott. Fortsatt träning av markeringar och vi tummar aldrig på grunderna och hundens energinivå till dig och arbetsuppgifterna! Ett tillfälle ägnas åt grunderna inom vattenträning.
Plats: Tumba/Vårsta/Salem
Tisdagar kl 18 - 20.30
28.3, 18.4, 2.5, 16.5, 30.5, 
Pris: 3750 inkl moms max 6 deltagare  

________________________________________________________________________________________________________________

Retrieverträning  - nivå 1- 2  mix

Apportering nivå 1 - 2
En mixgrp för er som är på väg mot öppenklass till de som har startat i ökl.

Individanpassad träning där vi stretchar längder och störningar för er som kommit en bit med dirigeringar och bygger dirigeringar för ekipage som är på väg uppåt. Blir blandning av stationsträning typ WT upplägg, walkup, teckenträning, viltsök och vattenträning! Svårt att fokusera när saker sker runt om? Följa skytt? Svårt att springa rakt? Blåser du flera signaler? Hur tränar vi uthålligheten i söket? Vi diskuterar, och fokuserar på att stärka varje svag länk hos alla ekipage! Välkommen till en rolig träning med stort fokus på individuella övningar!
Ålder, från ca 18 mån uppåt
Tisdagar kl 18 - 20.30
Datum: 4.4, 25.4, 9.5, 23.5, 6.6 (kl 10-12.30)
Plats: Tumba/Vårsta/Salem
Pris: 3750 kr inkl moms max 6 deltagare
  Valpkurs 5 tillfällen - med inriktning på retrieverträning 

PLANERAS starta i april/maj 

 ANMÄL INTRRSSE
Ta tillvara på den första viktiga tiden och få tipsen innan problem uppstår. vi ses vi 3 tillfällen med lång tid emellan eftersom det är DU utbildas och träningen sker hemma! du kan med fördel även gå "vanlig" valpkurs då detta är inriktat på just retrieverträning! 

Har du en valp, el planerar valpköp, och vill lägga en stabil grund för din valp? Vilka grunder kan vi jobba med redan med valpar för att på sikt bli ett bra team med vår apportör?! Vad ska vi vänta med? Mixar praktiska övningar en och en med teori kring inlärningen, inkallning, belöning, relation, följsamhet, kontakt, bära och signaler och kroppsspråk hos både hund och förare.

Vi jobbar lugnt och läser varje individ och provar även övningar där nosen används samt vilt för den som vill. 
Rusta er själv för bättre framgång!

Pris 3000 inkl moms (2 familjemedlemmar välkomna)

Kursanmälan

ALLA kurser hålls i Tumba/Rönninge. anmälan till kurs. Vi bekräftar din anmälan via mejl, där info om betalning sker. Bekräftad kursplats = bokad plats.  Avgiften är bindande, återbetalas vid veterinär/läkarintyg. Löptikar kan ej deltaga, men du som förare kan delta. Du har rätt att ta igen missat tillfälle på annan kurs/extra träningstillfälle.