Kurser VÅREN 2022


Unghund/Grund/nybörjarkurs inom apportering

Från ca  8 mån och uppåt  Du vill prova på apportering med din retriever eller spaniel! vi jobbar mycket med jaktlydnad, speciellt på de unga hundarna där vi lägger energinivåerna på rätt plats. Jobbar med grunderna som följsamhet och inkallning, stadga, jaga i område, gripa, bära, lämna dvs nycklarna bakom all framgång! Ni får prova på olika markeringar, och lära hunden jaga i anvisat område. Vi jobbar intill vatten en gång och hunden får prova vilt. Vi går igenom de olika delar som som ingår i retrieverns jobb.  Ni får prova på de olika delarna utifrån ER nivå, individanpassad, vi jobbar både individuellt och i grupp.

Målet är att ni kan träna vidare hemma på något som hunden älskar och är avlad för. Vill du starta på WT el B prov är detta första steget mot en lyckad och rolig samvaro o träning. Vill du ge din hund en skojigare VARdag ja då är det kursen för dig! Förkunskaper, inga men ju men du kan med fördel ha gått en vanlig valpkurs/allmänlydnadshund. Även äldre hundar, nya inom momentet apportering/retrieverträning är välkomna. 

Lör 6.3 kl    10-12
Lör  27.3  kl 13-15
Tis 5.4   kl 18 - 20  
Tis 26.4 kl 18 - 20
Tis 7.6  kl 17.30 - 19.30

(med viss reservation för ändring)
Pris 3750 inkl moms  
__________________________________________________________________________________________________________________

Retrieverträning  - fortsättning 1 - mot nybörjarklass 

Från ca 12 mån och uppåt och gått grundkurs/unghundskurs inom apportering, el motsvarande kunskaper. Kursen individanpassas efter ekipagen men för att tillgodo göra dig kursen bör ni kunna jobba intill andra och ha grunderna (som inkallning, avlämningar, stadga)  klara.  
Ni vill fortsätta utvecklas ihop inom apportering   Även för dig som tidigare gått retrieverträning 1 men fortfarande inte är riktigt redo för att avancera. Vi jobbar med markeringar/minnesmarkeringar i olika former, jaktfotgående, stadga, sök på både vilt och dummies, vi bygger dirigeringar och arbetar med tecken och signaler. Arbetar med fokus/omfokusering och lägger till störningar. Skott kommer användas (ej skottapporter) och vi jobbar även med vattenträning ett tillfälle. Målet är att utvecklas vidare för start i Nkl på B prov/C prov WT men såklart också för dig som bara vill fortsätta ha roligt med det retrievern är avlad för. 

Sön 13.3 kl  10 - 12
Sön  27.3 kl 10 - 12
Tor  21.4  kl 18-20
Mån 2.5 kl 18 - 20
Sön  15.5 kl 18-20 

(med viss reservation för ändring) 
Pris: 3750 ink moms. 


________________________________________________________________________________________________________________

Retrieverträning  - fortsättning 2  - mot öppenklass 

För dig som är en bit på väg, från ca 2 år . Vi tränar på alla de momenten som förekommer i ökl som dubbelmarkeringar, vatten, sök, fortgående o stadga och ökar kraven. vi jobbar på linje och i grupp/par, skott förekommer. En gång använder vi vilt till sök. En gång vid vatten och med båt. Tecken och signaler som stopp, närsök och tecken för hö/vä ut finslipas. Nu varvas övningar i markeringar/dubbelmarkeringar och dirigeringar. Vi bygger vidare med nya utmaningar och nyttjar både klurig terräng/hinder och med störningar. När det behövs plockar vi ned kedjan och förenklar allt för att bygga hunden framåt! Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk!
Förkunskaper: inget formellt MEN motsvarande 1a pris Nkl från ålder ca 24 mån och uppåt. Är du osäker kontakta mig så pratar vi om det passar dig och din hund, beror lite på hur gruppens sammansättning ser ut! Planerar du start i ökl/elit eller är på väg mot ökl på C eller B prov passar denna.

Lör 2.4 kl 13 -15
Lör 23.4 kl 13-15
Sön 8.5  kl 18-20 
Sön 5.6 kl 18-20
Mån 13.6 kl 18-20 

(med viss reservation för ändring)
Pris 3750 inkl moms  

Valpkurs 3 - 7 månader - inriktning retriever/spaniel

Ta tillvara på den första viktiga tiden och få tipsen innan problem uppstår

Har du en valp och vill lägga en stabil grund för din hund? Vilka grunder kan vi jobba med redan med valpar för att på sikt bli ett bra team med vår apportör?! Vad ska vi vänta med? Mixar praktiska övningar en och en med teori kring inlärningen, inkallning, belöning, relation, följsamhet, kontakt, bära och signaler och kroppsspråk hos både hund och förare.

Vi jobbar lugnt och läser varje individ och provar även nosa på vilt i enkla sökövningar.
Rusta er själv för bättre framgång!
4 tillfällen a 1.5 timme maj o juni exakta datum kommer.

Max deltagare 6 st, familjemedlemmar välkomna 1/ekipage
Pris 2900 inkl moms

Kursanmälan

ALLA kurser hålls i Tumba/Rönninge. anmälan till kurs. Vi bekräftar din anmälan via mejl, där info om betalning sker. Betald kursplats = bokad plats.  Avgiften är bindande, återbetalas vid veterinär/läkarintyg. Löptikar kan ej deltaga, men du som förare kan delta. Du har rätt att ta igen missat tillfälle på annan kurs/extra träningstillfälle.