Aktuella kurser höst 2021

Nybörjarkurs apportering
mixad ålder från 8 mån uppåt. 

Du vill prova på apportering med din retriever eller spaniel! vi jobbar mycket med grunderna som följsamhet och inkallning, stadga, jaga i område, bära.
Ni får prova på olika markeringar, och lära hunden närsöka. Vi jobbar intill vatten en gång och hunden får prova vilt vid två tillfällen. Vi går igenom de olika delar som som ingår i retriverjobb markeringar, dirigering och sök. Ni får prova på de olika delarna utifrån ER nivå. Målet är att ni kan träna vidare hemma på något som hunden älskar och är avlad för. vill du starta på prov detta är grunden! 
 Vill du starta på WT el B prov är detta första steget mot en lyckad och rolig samvaro o träning. Vill du ge din hund en skojigare VARdag ja då är det kursen för dig!

Unghund Apportering 

från 8 månader - ca 2 år.

Du eller din hund är ny på retrieverträning! Du vill utveckla dig och din hund inom apportering. Från ca 8 mån och uppåt. Kanske vill du starta på prov eller så vill du ha en rolig aktivering. Kursen individanpassas efter ekipagen men fördel om du har god kontakt och inkallning på hund. Fokus ligger på de viktiga grunderna följsamhet, stadga, apporteringsgrepp, avlämningar. Allt under lugna och kontrollerade former. Vi jobbar vidare med dummies men även vilt testas. Olika markeringsövningar, närsök och och vi bygger linjetag. Vi diskuterar hur du kan bygga upp din hund till en god apportör som arbetar med dig!
Förkunskaper: du har god kontakt med din hund, tex gått valp/allmänlydnadskurs. inkallning befäst. Jag anpassar övningarna utifrån DIG och DIN hund!

 

Apportering fortsättning mot Nkl

Hunden 1,5 år och uppåt

Vi tränar på alla de momenten som förekommer i Nkl markeringar, vatten, sök, fotgående o stadga med dummies. En gång använder vi vilt. En gång vid vatten och med båt.

Målet är start i Nkl b el c prov. Din hund KAN grunderna i apportering dvs bära och hämtar dummies, inkallningssignal, fotgående och stadga. om grunderna brister välj gärna nybkurs. ålder på hunden från 12 mån uppåt.

Apportering fortsättning  - mot ökl 
 för dig som kommit en bit! 

Alla grunder och signaler som stopp, närsök och tecken för hö/vä ut är inlärda. Nu varvas övningar i markeringar/dubbelmarkeringar och dirigeringar, en gång med vilt (om man vill) och en gång i vatten. Ni arbetar på linje eller par. Vi bygger vidare med nya utmaningar och nyttjar både klurig terräng/hinder och med störningar. När det behövs plockar vi ned kedjan och förenklar allt för att bygga hunden framåt! Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk! Skott förekommer.

Förkunskaper: inget formellt MEN motsvarande 1a pris Nkl från ålder ca 24 mån och uppåt. Är du osäker kontakta mig så pratar vi om det passar dig och din hund! Planerar du start i ökl eller är på väg mot ökl på C eller B prov passar denna.
Vi träffas 5 ggr under 12 v för regelbunden träning mot nya mål! En gång vatten, skott förekommer.

Valpkurs   3 - 7 månader

Ta tillvara på den första viktiga tiden och få tipsen innan det hinner bli

Har du en valp/unghund och vill lägga en stabil grund för din hund? Vilka grunder kan vi jobba med redan med valpar för att på sikt bli ett bra team med vår apportör?! Mixar praktiska övningar en och en med teori kring inlärningen, inkallning, belöning, relation, följsamhet, kontakt, bära och signaler och kroppspråk hos både hund och förare.

Vi jobbar lugnt och läser varje individ och provar även nosa på vilt i enkla sökövningar.
Rusta er själv för bättre framgång!

Kursen är fyra tillfällen, två timmar per gång.

Kursanmälan

Intresseanmälan för kurser. Vi bekräftar din anmälan via mejl.