J Mighty Duck's It's now or never

Virre

Född 2020-02-07
Regnr: SE15651/2020
e. J Yesrivers Nudo Sub Aere
u. J Mighy Ducks Plesure 
 
 

Virre är ett barnbarn till min älskade skoj och det var liksom now or never! Hans linjer har många enormt duktiga jakt och provhundar både i Sverige och Danmark så när jag fick chansen gick det inte att stå emot! Mamma Fluff är en riktigt duktig apportör på jakterna och har pris i elitklass B prov samt gk KKL. Pappa Milo är rena brittiska linjer och hade redan som ung visat fina egenskaper på hur retrieverarbete ska utföras. 4 år gammal har han 1a i ekl och vann KM 2021 samt att han är i Ekl A prov.

Virre har en naturligt följsamhet som jag aldrig upplevt tidigare. Så mycket will to please. Han är mjuk men med stor jaktlust o viltfinnarintresse, lättare hund har jag aldrig tränat. Visa vad du vill så gör jag! Trygg i alla miljöer, underlag och väldigt social! Redan hunnit med kråkjakt fasan/kaninjakt i Skåne och andjakter - alltid cool tyst i väntan på sin tur! 

Virre 3 år är cool och har en naturlig  av och på knapp och har stor lust till arbete. Han ligger kvar fint i anvisat område, en mkt god markör, ger sig ut i sökmarken efter både dummies o vilt och har introducerats till dirigeringar där han samarbetar fint. Spontan på allt vilt, fina grepp och simmar gärna. Han är en lagom mjuk kille att jobba med och han vill alltid ligga nära. Hösten 2021 fick han delta på jakter något som han växte fint i. 2022 har vi klarat av 1a i Nkl och gk Apporteringsprov. Nu siktar vi på elitklass på samtliga prov A B C  och i höst blir han en del av apporteringsteamet på jakterna

 virre har en valpkull efter sig födda våren 2022 och står till avel för lämpliga tikar! hör av dig vid intresse! 

Fortsättning följer! 

Avel

Armbågar: UA 
Höfter: A A 
Ögon: UA 
Prcd PRA ichytios fritestad 
inavelsgrad 0.8 %  
5 syskon i kullen 4 har 1a Nkl alla fria AD UA
 Länk till rasdata: 

https://www.rasdata.nu/golden/hund/2020/s1565120.htm

Meriter
Excellent Nkl B prov SSRK
Excellent Ökl B prov SSRK 
Gk apporteringsprov Jaktretrieverklubben