J Alsterbygdens Flaxman of Skoj 

Flax

Född 2015-07-01
Regnr: SE40638/2015
e. Slch Svch Sph3 Rldn Sjch Njch Falloch hills Aragorn of Skoj
u. Svch Wood and waters nyfikna Nilla

Flax är ett riktigt spjuver - alltid på nya upptag. En charmig herre med enorm livslust men som har förmågan att ställa om till fullt fokus när det gäller arbete. Flax har hunnit fylla 5 år och har blivit en fantastisk parter att ha med på jakt! Skyttarnas favorit ingen fågel simmar för snabbt, springer för fort och inget hinder är för högt djupt brett - Flaxman fångar!

Flax är en otroligt duktig markör, han har ett gott självförtroende och jobbar in en apport utan onödigt spring. Flax har stor jaktlust och söker fint av områden i både bredd och djup. Terräng el hinder är inget som stoppar honom, vattenpassionen är stor. Flax är tyst, fokuserad och lugn vid sidan för att snabbt ta sig an uppgiften när det är hans tur. Han kunde tidigt följa med på mindre jakter och är alltid lugn och hämtar med ett fast fint grepp på vilt. På unghundsderbyt slog han till och blev bästa golden och hamnade på placering 20 av drygt 180 hundar. En liten miss visade sig ha kostade 8 poäng och en 5e placering! 2019 vann vi Ökl på Goldenspecialen. 

Under sina första år tävlade vi även i lydnad och bruks, tyvärr blev det för lite tid för att nå toppen, men Flax har kapacitet att nå SM i båda grenar. Han är otroligt miljöstark, social och orädd - fyra av hans systrar jobbar som olika tjänstehundar. Flax har som sin far Skoj jobbat på äldreboenden som besökshund. Flax är hunden som får en att skratta och som får en att njuta av fint arbete i jaktdag. 

Avel

HD: B/B, ED: 0/0
Avelsindex: 110/106
Ögonlyst UA
DNA-testad fri (normal/clear)
från GR_PRA 1 GR_PRA 2

Flax har 3 kullar efter sig. I juni 2019 föddes 8 valpar på kennel Höghedens och i februari föddes 7 valpar på kennel Andhämtningens. I september föddes 6 valpar hos Åsa. 

Länk till rasdata:
https://www.rasdata.nu/golden/hund/2015/s4063815.htm


Meriter

Jakt
C prov
1a pris Ökl Goldenspecialen 1:a pris Nkl 86 p samt plac 20 unghundsderbyt 2017
Startad på SGL prov novice med placering
B prov:
Ökl 3e pris. Danmark BK 1a pris

Vinnare Goldenspecialen 2019 Ökl

Lydnad
1:a pris startklass lydnad uppflyttad till klass 1

Bruks
Uppflyttad till lägre klass spår

Funktionsbeskriven
BHP
Utställning good SSRK 2016

Flax används mycket på praktisk jakt både änder och fältfågel. En balanserad hund med stort fokus på arbete