SJCH NJCH SLCH SPH3 SEVCH RLD N

Falloch Hills Aragon of Skoj

Skoj

Född 2009-09-19
Regnr: S61729/2009
e. NOJCH SEJCH LPI Stjärnglimtens Epson
u. Charmaine's Aisha

Skoj min Skoj... min once in a lifetime hund! En sån hund får man bara en gång i livet och jag njuter av varje dag vi får tillsammans. Skoj du har lärt mig så mycket, gett mig så många möjligheter waow vilken tävlingskarriär vi haft. Alltid med alltid på alltid sitt bästa. idag flockens trygghet o pigg men döv pensionär men fortfarande samma glimt i ögat 💙

Skoj är en liten arbetsmaskin oavsett arbetsuppgift och han har alltid haft en naturlig av och på knapp. Han har ett enormt föremålsintresse och lusten att arbeta med och för mig är en del av hans personlighet. Vilket team vi varit! Vi började på lydnads och med brukspåren och viltspår. Snart blev jag nyfiken på jakten och började träna! Blott 3 år gammal var Skoj i elitklass i fyra grenar. Under åren har startat på NM för Golden i Sverige och Danmark. Tagit 1a pris i elit i Norge. Vid 10 års ålder blev han godkänd och fick sina dubbla jaktchampionat. Nu 12.5 år fortfarande pigg i kropp och själ men tyvärr börjar hörseln bli dålig. Jag njuter av varje dag och han är en stabil ledare i hundflocken.
Vi har apporterat på jakter under många år, Skoj ger aldrig upp på ett sök, och kommer inte hem tom. Stabil och följsam och fin markör. Han är väldigt styrbar och ger sig ut i all terräng och vatten.
Skoj är en fantastisk allroundhund som alltid ställer upp därtill har han varit frisk hela sitt liv! Skoj är även utbildad besöks/terapihund och har arbetat med att förgylla de äldres tillvaro - en skojigare VARdag helt enkelt! Skoj är flockens trygga ledare och min bästa vän.
Skoj har alla egenskaper jag söker hos en vän, tävlingshund, vårdhund, jakthund - balanserad med mycket motor och glimten i ögat. Att kunna plocka fram rätt egenskaper vid rätt tillfälle.
Skoj har lämnat 31 avkommor med 5 olika tikar alla med härligt temperament och stabilitet, friska och används inom allt från tjänstehundar till apportörer. Jag fortsätter följa hans barn barnbarn och barnbarnsbarn!


 

Avel

HD: A/A, ED: 0/0
Avelsindex: 110/106
Ögonlyst UA OKT-2017
DNA-testad fri (normal/clear) från GR_PRA 1 & 2

DNA-testad fri (normal/clear) från prcd-pra.

Skoj har fina retrieveregenskaper. Han har bra tryck i arbete, mjukt men fast fint apportgrepp för allt vilt, stort självförtroende, mycket bra markeringsförmåga, stabil och lugn vid sidan, bra dådkraft, mycket följsam, social och miljöstark.

I Skojs linjer finns NOJCH SEJCH LPI Stjärnglimtens Epson (pappa), Höghedens samt danska linjer från kennel Charmaine's på mödernet.

Skoj har lämnat 5 kullar med totalt 31 individer och genom dem ser jag att jag gjort rätt som låtit Skoj gå vidare i aveln. Skoj av flertalet avkommor med 1a Nkl B prov och i elit C prov. Virres mamma Fluff gk kkl.
Några som är viltspårschampions, flera som tävlar i både bruks och lydnad i klass 2 och högreklass, samt en godkänd räddningshund (Norge) en godkänd narkotikasökhund och några besöks/skolhundar.

Är alltid trevligt om ni kommer fram och pratar golden, träning, släktskap med mina hundar!

2014 Kennel Mighty Duck's 
2015 Kennel Talleknallens
2015 Kennel Alsterbygdens (behöll en valp Flax) 
2016 Kennel Memarkens 
2017 U: Oscargårdens Golden Dove 

Länk till rasdata:
https://www.rasdata.nu/golden/hund/2009/s6172909.htm


Meriter

Svensk jaktchampion
Svensk Lydnadschampion
Svensk Viltspårchampion
Norsk jaktchampion

A prov
Gk KKL samt startad elitklass A prov
B prov
1:a nybörjarklass 2*1:a ökl.
1:a x 3 elitklass jaktprov
1:a x elitklass jaktprov NORGE
C prov
Vinnare Goldenspecialen 2018 elitklass 2019 brons
1:a pris Nkl. WT, 86 p 3e placering Golden specialen 2010

1:a pris Ekl WT, 89 p 
Bästa Goldenlag 2016 Agria Cup uttagen till Nordiska Mästerskapen vid 4 tillfällen och representerade Sverige 2018 och 2019

Bruks:
SPH3 (certpoäng elitklass spår)
Rallylydnad:
RLD Nyb 2 x gk fortsättning

Swedish Gundog Leuge SGL
1e vinnare Novice
MH, 1:a på skott
Exteriörbeskriven

Utställning very good SSRK

Används i praktisk jakt
Godkänd och arbetar som besökshund